Култура и образование


Научи българските танци 2017

НУФИ - Широка Лъка

Този проект е важен за Вас и за цялото общество. Гласувайки, Вие давате своята виртуална подкрепа за него.


Сгушено в сърцето на Родопите, в долината на чановете и гайдите, сред самобитната родопска архитектура, се намира Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“, създадено през 1971 г., с мисията да съхрани, развие и популяризира духовността, традициите и българщината. Чрез специалностите кавал, гайда, гъдулка, тамбура, народно пеене и български танци, се дават знания и се възпитава любов към българското народното творчество, а възпитаниците му - вече 1400,  са носители на най-скъпото наследство на народа ни – неговата идентичност.

Каузата „Научи българските танци“ има амбицията да даде възможност на повече млади хора да се включат в изучаването на танцовия фолклор, завладяващ с многообразието си от музикално-фолклорни области. През 2017 г. проектът ще продължи с една от най-самобитните и емблематични сред тях – Шопската, която със своя колорит и темпераментност е сред най-емоционалните и завладяващи, създаваща усещане за гордост и самочувствие, въплъщаваща в себе си непокорната българска душевност. Красотата на шопския танц, неговата ритмика и неподправена изящност, ще заблестят още повече и в изпъстрените шопски мъжки носии, които ще бъдат изработени като част от проекта.

Автентичното излъчване на шопската носия, духът и традициите на народа ни, ще бъдат живи и за поколения напред, само ако всички българи осъзнаем, че фолклорът – това е България. България – това сме НИЕ!

Избери, за да помогнеш!

Дарете чрез:

банкова информация за дарение

Получател/Титуляр:НУФИ Широка Лъка

IBAN:BG76TTBB94003120017792

BIC:TTBBBGSF

При банка:Сосиете Женерал Експресбанк

Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Култура и образование