Здравни проекти


Кампания 2010:
Закупуване на апарати за венозни вливания

УСБАЛ ПЕДИАТРИЯ (Университетска специализирана болница за активно лечение по педиатрия)Създадена през далечната 1937 година, УСБАЛ Педиатрия първоначално е предназначена за заведение за социално слаби деца. През годините заведението разширява дейността си с научна дейност, както и лабораторната си база и постепенно създава отделни клиники за различните нужди на болните деца.

Към настоящия момент УСБАЛ Педиатрия е единствената в страната самостоятелна специализирана детска болница, която осъществява високоспециализирано и квалифицирано медицинско обслужване, методична и консултативна помощ на национално ниво. Годишно в болницата се преглеждат над 12 000 деца, а се лекуват над 6 000.

За прецизното прилагане на животоспасяващи медикаменти болницата се нуждае от апарати за венозно вливане – Инфузомати, за седемте клиники в болницата: Клиника по детска ревматология, кардиология и хематология, Клиника по детска неврология, Клиника по детска ендокринология, диабет и генетика, Клиника по неонатология, Клиника по пулмология с интензивен сектор, Клиника по нефрология и Клиника по детска гастроентерология. Инфузоматите са високоспециализирани технически средства за венозни вливания. Те са обединени в съвременни компактни станции и позволяват да се следи приложението на няколко медикамента едновременно, включително на цитостатици и антибиотици, и други специфични разтвори за лечение на болните деца.

ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

ПРОЕКТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е АКТИВЕН!