Социални проекти


Кампания 2010:
"Истинско детство за деца в риск"

Фондация “За нашите деца”Проектът „Истинско детство за деца в риск” на Фондация “За нашите деца” е насочен към децата от Дома за медико-социални услуги за деца “Света София” от 0 до 7 години и деца под приемна грижа в София и областта от 0 до 18 години. Чрез него децата, в зависимост от техните нужди, ще получават професионална помощ от психолог. Така, чрез индивидуални и групови консултации, те ще могат по-лесно да приемат трудностите в техния живот.

Освен консултациите с психолог проектът предлага арт терапия с експерти, особено полезна за деца, които се затрудняват да изразяват своите мисли и чувства вербално, и ще им предостави възможност за изразяване и общуване посредством различните форми на изкуството. Спортни дни и пикници ще предоставят на децата от приемни семейства възможността да излизат от семействата и да играят и да се забавляват с техни приятели, така че да не се чувстват “различни”.

Чрез проекта “Истинско детство за деца в риск” ще се организират културни и образователни дейности – различни занимания извън дома, посещения на музеи, театри, концерти и изложби. Незаменими мигове и радости за малките деца под приемна грижа и за децата от Дома са различните игри с професионални аниматори в детски центрове.

За Коледа по проекта ще бъде организирано тържество, на което децата и техни приятели ще украсяват заедно коледно дръвче, ще приготвят празнична вечеря, ще пеят и танцуват и разбира се ще получат подаръци. За реализиране на проекта през следващата година на нужни 4 500 лв.

ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

ПРОЕКТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е АКТИВЕН!