Здравни проекти


Кампания 2010:
Българската Коледа

АДМИНИСТРАЦИЯ НА ПРЕЗИДЕНТА“Българската Коледа” е благотворителна инициатива, която набира средства за лечението на болни български деца от 2003 г. Тя се провежда по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и госпожа Зорка Първанова, като средствата събрани чрез нея се разпределят за закупуване на медицинско оборудване и медикаменти.

Кампанията през 2010 г. е насочена към създаване на по-добри условия за диагностика и лечение в детските и неонатологични звена, както и подпомагане лечението на деца с редки и хронични заболявания, за които не е предвидено държавно финансиране.

Децата, чието лечение се подпомага от “Българската Коледа”, се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология и организаторите на благотворителната инициатива. Решенията за отпускане на средства и за закупуване на медицинска апаратура се вземат с подписването на тристранен протокол от представители на Президентската администрация, Нова телевизия и Българската национална телевизия.

През 2009 г. Българската Коледа получи 47 268 лв. чрез кампанията “Избери, за да помогнеш”.

ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

ПРОЕКТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е АКТИВЕН!