Социални проекти


Кампания 2009:
Създаване и развитие на Дневен център за долекуване и рехабилитация на деца и юноши с психични разстройства - "Свети Никола"

УМБАЛ "Александровска"Университетската Александровска болница инициира проект за създаване и развитие на дневен център за долекуване и рехабилитация на деца и юноши с психични разстройства – „Свети Никола” на ул. „Лунна папрат” № 22 с детско отделение с 30 легла.

Целта на проекта е ремонт на съществуваща материална база и създаване на условия за функциониране на Дневен център за долекуване и рехабилитация на деца и юноши с психични разстройства, диагностицирани и преминали първоначално лечение и оценки в Клиниката по детско-юношеска психиатрия на Александровска болница, който ще предлага комплекс от ежедневно обгрижване, психологична подкрепа, ресоциализационни, рехабилитационни и образователни дейности като преходен етап към завръщането и интегрирането на тези деца и юноши в широката общност.

Центърът е предназначен за деца от предучилищна и училища възраст и юноши до 18 години с психотични състояния във фаза на стабилизация и стабилност, генерализирани разстройства на развитието, съвместими с условията на колективен живот, емоционални разстройства, протрахирани адаптационни реакции, специфични разстройства на училищните умения, разстройства на хранителното поведение, разстройства на активността и вниманието.

Срокът за изпълнение на ремонтните работи и оборудването е 30 юни 2010 г., а първите пациенти трябва да бъдат приети на 1 август 2010 г.

Поради невъзможност за стартиране на проекта за създаване на дневния център преди приключване на ремонта и обзавеждането, проектът се нуждае от неголямо, но спешно финансиране.

ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

ПРОЕКТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е АКТИВЕН!