Социални проекти


Кампания 2009:
Дневен помощен център за деца в нужда в гр. Добрич

Фондация “Х. Степич – Благотворителност за ЦИЕЗаедно с “Червения кръст” фондацията “Х. Степич – Благотворителност за ЦИЕ” финансира Дневен помощен център за деца в нужда в град Добрич (България).

Проектът е резултат от злощастната съдба на много деца, осъдени да живеят на улицата. Родителите им или са ги изоставили, когато са заминали за чужбина, или са починали, или имат много деца, за които да се грижат. Тези деца обикновено нямат роднини и приятели и без подкрепа престават да получават социално осигуряване. Без да са бездомни, те прекарват по-голямата част от времето си на улицата, като просят и ровят в кофите за боклук.

Дневният помощен център в Добрич може да приюти 30 деца. Целта е тези деца да бъдат мотивирани да ходят на училище и подготвени да живеят в обществото. Педагогическата цел е по-скоро да бъдат ресоциализирани, отколкото да бъдат прикрепени към “сиропиталище”. В изключителни случаи децата могат да остават да преспиват в центъра.

Основана през 2007 година от Херберт Степич, главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл, фондацията "Х. Степич – Благотворителност за ЦИЕ" има за цел да помага на деца, подрастващи и млади жени в Централна и Източна Европа, които имат нужда от помощ, да дадат на тези хора нов шанс, като ги подкрепи, докато си намерят работа.

ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

ПРОЕКТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е АКТИВЕН!