Здравни проекти


Кампания 2009:
Българската Коледа

По инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов„Българската Коледа” е благотворителна инициатива, която стартира през 2003 година по идея и под патронажа на президента на Република България Георги Първанов.

Проектът „Българската Коледа” набира средства за лечението на болни български деца и оборудване с модерна техника на детски клиники и отделения.Организатори на инициативата са: Администрация на Президента на РБ, Българската национална телевизия и Нова телевизия.

В предишните 6 издания бяха събрани общо 14 733 609 лв., с които беше подпомогнато лечението на близо 400 деца и закупено медицинско оборудване и линейки на обща стойност 10 625 775 за над 90 детски клиники и лечебни заведения.
Консултанти на проекта са водещи специалисти от Асоциациите по педиатрия и неонатология и Министерство на здравеопазването.

„Българската Коледа” 2009 ще подпомогне лечението на 45 тежко болни деца, за което не са предвидени средства от Здравната каса и Министерство на здравеопазването. Съвременна медицинска техника ще бъде закупена за водещите в страната детски клиники и отделения по неврология и очни заболявания.

45 тежко болни деца се нуждаят от бързо и скъпо лечение, което не се покрива от Здравната каса и не могат да бъдат дадени пари чрез Министерството на здравеопазването. В 11 клиники за малки пациенти пък чакат за животоспасяваща съвременна медицинска апаратура.

Тези деца и болници са във фокуса на седмото поредно издание на Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда 2009 г. По традиция в първия ден на Коледа (25 декември) в Народния театър “Иван Вазов” ще се състои благотворителен спектакъл, който ще се излъчи пряко по БНТ.

Закупуването на медицинската апаратура ще се прави след консултации с Министерството на здравеопазването, Асоциацията по педиатрия и Асоциацията по неонатология. Българската Коледа се проведе за първи път през 2003 г. В предишните шест издания бяха събрани общо 14 733 609 лв., с които беше подпомогнато лечението на близо 400 деца. Закупено бе медицинско оборудване и линейки на обща стойност 10 925 775 лв. за над 90 детски болници и лечебни отделения.

ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

ПРОЕКТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е АКТИВЕН!