Социални проекти


Кампания 2016:
Сбъдни мечтата за семейство в Детска къща

Фондация За нашите децаДетска къща на фондация „За Нашите Деца” е създадена през 2012 г. в резултат на мечтата да има истински дом, в който деца, разделени от своите родители, да бъдат отглеждани с много обич, индивидуална грижа и внимание в истинско семейство. Много често децата, настанени в Детска къща, идват директно от родилното отделение или болницата. Подадената ръка в тези първи мигове от техния живот е от ключово значение за развитието им. Тези деца, за разлика от други, които попадат в институции, имат късмета да получават обич, топлота и грижа от момента, в който отворят очички сутринта, до този, в който ги затворят вечерта.

Детска къща може да приеме едновременно 6 деца от 0- до 7-годишна възраст, които живеят в къщата, докато изчакват да бъдат осиновени, настанени в приемно семейство или върнати при биологичните си родители. Всички деца, отглеждани в Детска къща демонстрират значителен напредък в развитието си, особено тези, които имат по-значителни трудности. В момента в Детска къща живее семейство Силвия и Ивайло Иванови, заедно с малката си дъщеря. С подкрепата на детегледачи, те полагат грижи за децата според най-добрите световни стандарти.

Всички вложени ресурси от фондация „За Нашите Деца“ дават положителната перспектива, че всяко дете, което си тръгва от Детска къща ще отнесе със себе си най-важното – чувството, че е обичано. Престоят на децата в къщата не е просто прекарано време, а споделена история, която чертае посоката на едно по-добро бъдеще. Най-ценни за семейството и екипа на Детска къща са именно миговете, в които децата си тръгват в прегръдките на мама и тате, а всички останали в къщата остават с очи, насълзени от радост, спомняйки си времето, когато са ги поели в обятията си, когато са преживявали всички радости и тревоги – колики, опити да се обръщат, да се хранят с лъжица, когато са ставали свидетели на първите зъбчета, думи и стъпки.

През 2015 г., благодарение на подкрепата на Столична община, корпоративни и индивидуални дарители, фондация „За Нашите Деца” построи уютната и просторна нова къща. В нея всички деца, заедно със семейството, което се грижи за тях, живеят в хармония и разбирателство. Децата растат и развиват своя потенциал, играят на двора, срещат се с други деца и изживяват щастливото детство, което всяко дете заслужава. Детска къща разполага с 4 спални, голяма всекидневна със зона за игра, кухня, стая за почивка на детегледачите, голям двор с детска площадка.

Детска къща получава частично държавно финансиране, което не е достатъчно, за да се осигури най-доброто качество на грижа на децата, настанени в къщата. Всяка година фондация “За Нашите Деца“ привлича индивидуални и корпоративни дарители. Водени от вярата, че всяко дете заслужава да живее в семейство, те даряват средства, необходими за дофинансиране на издръжката на къщата. Подкрепата на дарители прави възможно запазването на високото качество на грижа, което гарантира пълноценното развитие на децата и адекватното посрещане на техните индивидуални нужди.

За 5 години 26 деца имаха щастието да отраснат сред любовта и грижата на Детска къща. От тях 20 деца са изведени в семейна среда, а на останалите 6 това им предстои. За фондация „За Нашите Деца” Детска къща е една сбъдната мечта. Тя нямаше да бъде възможна без подкрепата на всички хора и компании, които повярваха в нея.

Избери, за да помогнеш!