Здравни проекти


Кампания 2015:
Профилактика на гинекологичните заболявания за предотвратяване на безплодието

II САГБАЛ ШЕЙНОВОwww.sheynovo-ag.eu

www.facebook.com/BolnicaSheynovo

Да имаш дете е най-голямото щастие на света. Но има хора, за които това е само мечта.

Над 200 000 двойки в България страдат от репродуктивни проблеми и повечето от тях страдат мълчаливо. Срамуват се и не споделят за проблема дори с най-близките приятели и семейството си.  Едва 5% от тях търсят лекарска помощ, а 95% никога не са се консултирали със специалист. Причините на хората с репродуктивни проблеми да не потърсят помощ са различни. Четири на сто от тях са убедени, че проблемът е психологически и ще отмине, други 20% или около 30 000 човека предпочитат да се самолекуват. Още близо една пета не знаят как могат да решат проблема си, а други 13% дори не знаят към кого да се обърнат.

Безплодието е медицински, а не морален проблем. То засяга еднакво както мъже, така и жени от всички възрасти и причините за това могат да бъдат много и различни като например: синдром на поликистозните яйчници; проведена химиотерапия; болест на Крон; ендометриоза; тазова възпалителна болест; недостатъчен брой или липса на сперматозоиди; проблеми със щитовидната жлеза.

Медицината днес предлага множество решения, които да спомогнат на тези хора да превърнат мечтата си в реалност. Болница Шейново разполага с най-добрите професионалисти и апаратура, за да бъде извършена ранна диагностика и предложено лечение на репродуктивни проблеми. Разработена е програма, целта на която е информирането на двойки в репродуктивна възраст. Профилактиката и ранната диагностика играят решаваща роля за справяне със здравословните проблеми, свързани с безплодието. Повечето заболявания, открити навреме могат да бъдат третирани и излекувани с правилна терапия.

В рамките на проекта болница Шейново ще проведе информационна кампания, имаща за цел да привлече двойки с проблеми в репродуктивна възраст за диагностика. На пациентите ще бъдат направени безплатни профилактични прегледи и консултации, за да се определи значимостта на проблема и да се назначат съответните изследвания; ще бъдат изготвени скринингови програми, за да може на ранен етап да се установят рисковите фактори и да бъдат взети превантивни мерки. С двойките ще работят едни от най-добрите акушер гинеколози, психолози и анастезиолози в страната.

Шансовете да имате свой близък, който има проблем с безплодието и шансовете той да не ви е казал са големи.  

Избери, за да помогнеш за осъществяване на ранна диагностика на репродуктивни проблеми и сбъдни най-съкровените мечти на много семейства!