Култура и образование


Кампания 2014:
"Спорт за всички"

Бадминтон клуб ХасковоБадминтон клуб Хасково е основан през 1968 г. от д-р Пюзант Касабян, с което се поставя началото на този спорт в Хасково и региона. За 45 годишната си история мъжкият отбор по бадминтон 20 пъти е носител на титлата, като последната е спечелена през 2013 г. През същата година клубът е одобрен за Център за развитие на спорта за високи постижения за олимпийски спортове 2013 г.

Към днешни дни от клуба продължават да излизат състезатели, които са носители на европейски, балкански и републикански титли и печелят редица международни състезания, което е показател, че спортът бадминтон продължава своето професионално развитие в Хасково.

Чрез проекта "Спорт за всички“ искаме да дадем възможност на децата в неравностойно положение (сираци и деца с физически увреждания)  от училищата в Хасково и региона да да участват в тренировъчните процеси наравно с другите деца. По този начин те ще могат да развият спортна култура и желание за конкурентност. Чрез редовните тренировки децата ще могат да комуникират с повече връстници, да се почувстват като част от нашето "голямо семейство“, да учавстват в организираните от нас спортни мероприятия (Коледен турнир, Турнир за деца «Здравей лято» и пр). Тези общи занимания са от голямо значение за тяхнато социално интегриране.

На децата проявили интерес към проекта ще бъдат осигурени ракети, пера и кордаж, тениски с логото на клуба и обучение по бадминтон от професионални треньори, имащи дългогодишен опит с деца.

Проблемът с инегрирането на децата в неравностойно положение е проблем на цялото общество. С кандидатстване с проекта „Спорт за всички“ Бадминтон Клуб Хасково застава редом с всички съпричастни, като съвместно с вашата помощ и нашите кадри бихме могли да успеем заедно в осъществяването на една малка, но благородна цел.

Избери, за да помогнеш!