Проекти по лична инициатива


Кампания 2012:
Закупуване на ехокардиограф за нуждите на Медицински център I ЕООД, гр.Бургас

Медицински център I Бургас ЕООДЕхокардиографът е необходим за диагностика, по-точно и правилно лечение в кардиологията, отговарящо на съвременните изисквания за добра медицинска практика. Към момента по информация на Центъра около 50-70% от пациентите там се нуждаят от такова изследване във връзка с подготвяне на документация за ТЕЛК или постъпване в болница.

„Медицински център – 1 Бургас” ЕООД (бивша Втора поликлиника) се намира в една от най-старите сгради в централната част на град Бургас. Центърът, който е общинско лечебно заведение, работи по договор с НЗОК и разполага с голям капацитет от специалисти: терапевт, невролог, кардиолог, офталмолог, УНГ, дерматолог, хирург, педиатър, гинеколог, рентгеново отделение, отделение по физиотерапия и кабинет по кинезитерапия и рехабилитация. На територията на лечебното заведение има 9 практики на общопрактикуващи лекари и кабинети, отдадени под наем за други медицински дейности.

През месец октомври 2012 г. са гостували и двама водещи специалисти от квалифицирани софийски клиники: д-р Светлана Маринова – детски нефролог, главен асистент в клиниката по детска нефрология и хемодиализа към Университетска болница по детски болести, гр.София, и д-р Траян Пандаров – детски уролог, завеждащ отделение по детска урология в УМБАЛСМ Пирогов, гр.София. Те са провели консултации на деца със съответните здравословни проблеми и е постигната договорка за ежемесечни консултации на такива специалисти в медицинския център.

Избери, за да помогнеш!