Социални проекти


Кампания 2012:
Семейна къща в гр. София за изоставени деца

Фондация "За нашите деца"Фондация "За нашите деца"

Фондация „За Нашите Деца” е наследник на британската детска правозащитна организация „ВсякоДете” и работи от 1992 г. в България. Фондация „За Нашите Деца” предоставя професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения.
В своята дългогодишна история фондация „За Нашите Деца” има опит в развитие на различни видове социални услуги. Тя е специализирана в създаване и управление на Центрове за обществена подкрепа; управление на приемна грижа; управление на процеса на замяна на домове за малки деца с грижа и услуги в общността; услуги за подкрепа на семейства на осиновители, роднини и близки/ алтернативни семейства; сътрудничество с представители на корпоративния сектор в полза на деца в риск и за реализирането на високо ефективни проекти.

Източник: http://detebg.org/

Има деца, които се появяват на света, без да са желани от родителите си. Или родителите им са се разделили с тях, защото не могат да ги гледат. Съдбата им е да отидат в детски дом, където заедно с още десетки като тях да чакат малкото безценни минути на ден, в които ще ги вземат на ръце, за да ги нахранят и преобуят. През първите дни плачат, но скоро спират, защото няма кой да ги чуе. Повечето от тези деца прекарват цялото си детство в дом и губят надежда, че ще имат семейство.
Има обаче едно място, където любящи хора очакват мъниците, разделени от родителите си. Това е Семейна къща в София – временно място за живеене за 6 изоставени деца до 7 годишна възраст. Животът тук е като в семейство. Децата получават обич и грижа не по рецепта и график, а в отклик на тяхната нужда от внимание. Празнуват празници, ходят на ясла и детска градина, излизат на разходка в парка, имат съседи и приятели в квартала. Тук те получават грижа близка до семейната, докато бъдат осиновени, настанени при приемни родители или просто докато тяхното собствено семейство си стъпи на краката и си ги вземе обратно.
Скоро в къщата ще заживее семейство, което ще поеме грижата за децата 24 часа в денонощието. Докато са в Семейната къща, те ще бъдат техните „мама” и „татко”. Ще познават добре всяко дете, неговите нужди, желания, мечти. Ще имат достатъчно време с него, за да разберат какво обича да яде и как иска да си играе.
В Семейна къща вече живеят трима малчугани. Гошко и Ирка са братче и сестриче, оставени от майка си, за да търси препитание в чужбина. Той е на 2 годинки, а тя само на 6 месеца. Бързо свикват с новия си дом. Когато пристига в къщата, Гошко не може да говори, а вече произнася цели думи. Преди да дойде при нас, Ирка е хранена само с кисело мляко. Сега менюто й е разнообразно и подходящо за възрастта й. Лекарят, който наблюдава децата, уверява, че са в отлично здравословно състояние.
От скоро в къщата живее и Криско – едномесечно бебе, което се е разделило с майка си още в родилния дом. В Семейната къща, обграден с любов, той ще изчака бъдещото си семейство, което ще го вземе у дома си.
За да можем да се грижим за още нуждаещи се деца, имаме нужда от Вашата подкрепа. Помогнете на много изоставени малчугани да живеят щастливи и обичани в Семейна къща, докато чакат бъдещото си семействo.

* Имената са сменени с оглед неразкриване идентичността на децата под закрила.

Избери, за да помогнеш!