Здравни проекти


Кампания 2012:
Лечение и терапия на деца с множество заболявания

Фондация "Помощ за благотворителността в България"Фондация “Помощ за благотворителността в България”

Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) е експертна организация, която работи за модерна благотворителност и силен и ефективен нестопански сектор.
ФПББ е част от световната мрежа на организациите Charities Aid с централен офис във Великобритания. CAF Великобритания (Charities Aid Foundation UK) е уникална организация с огромен принос в предлагането на услуги за организации, фирмени и индивидуални дарители.
В България Фондацията е активна в адаптирането модели от работата на британските ни колеги и разработването на специфични решения за България.
ФПББ е учредена на 16 ноември 1995 г. от водещи български фондации: Фондация “Еврика”, Институт “Отворено общество”, Международна фондация “Св.св. Кирил и Методий” и Съюз на българските фондации и сдружения.

Източник:http://www.bcaf.bg/

Каузата на ФПББ е Фонд за лечение и рехабилитация на деца до 18 г. със заболявания на централната нервна система (ЦНС), ендокринни, генетични, неврологични, метаболитни и психични заболявания.
Тези заболявания, често хронични, изискват редовно и непрекъснато лечение, което има и най-голям ефект и е особено нужно в ранната детска възраст до 3 години, когато се постига най-голямо подобрение. Средствата за лечението трябва да осигуряват родителите.
ФПББ има изградена процедура за индивидуално кандидатстване за финансиране на:
- Процедури с кинезитерапевт, физиотерапевт, логопед, психолог
- Логоподична терапия за аутисти
- Групова и индивидуална хипо- и водна терапия
Финансирането е винаги целево и с конкретно предназначение, а когато е възможно, се водят преговори за отстъпки в цените. Финансирането се превежда директно на медицинския център-доставчик на услугата или в защитена безкасова дарителска сметка. 30 000 лева годишно са необходими, за да функционира екип от специалисти в един голям общински център – например Бургас, за да приема около 100 деца. 5 000 лева годишно осигуряват допълнителен специализиран персонал – кинезитерапевт, логопед – в малък център за обгрижване на 10-15 деца в едно населено място. 3 000 лева са достатъчно за рехабилитации като конна езда и водна терапия в продължение на 1 месец за 10 деца. Индивидуалните случаи за лечение и терапия получават от ФПББ между 600 и 1000 лева.
Редовното провеждане на терапия е ключово за подобряване на състоянието на децата, повишаване на качеството им на живот и включването им в системата на образованието според възможностите им.
ФПББ работи с партньори – специализирани центрове за лечение и рехабилитация, които имат доверието на семействата на болните деца. Това са специализираната болница за лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа «Св.София», Медицински център за извънболнична медицинска помощ по детски болести, Медицински център «Деца с проблеми в развитието» и други.
Избери, за да помогнеш!