Здравни проекти


Кампания 2011:
Лечение на деца със заболявания на централната нервна система, ендокринни, генетични, психични и други болести

Фондация “Помощ за благотворителността в България”3500 деца у нас годишно се раждат с генетични заболявания, което е 3-5% от новородените, сочи статистиката. Болестите са 15 000 вида, като 40-50 от тях може да се лекуват.

Фондация “Помощ за благотворителността в България” чрез своя Фонд за лечение и рехабилитация на деца подкрепя семейства с деца до 18 години с хронични и други заболявания.

Приоритет на Фонда са заболявания на централната нервна система (ЦНС), ендокринни, генетични, неврологични, метаболитни и психични заболявания, които изискват редовна работа с кинезитерапевт, физиотерапевт, логопед, психолог и други специалисти. Фондът покрива разнообразни разходи за лечение и рехабилитация – медицински дейности, лекарства, медицински консумативи и изделия, помощни средства, като целта е да допълва средствата на родителите и да помага необходимото лечение и редовните медицински процедури да не бъдат прекъсвани.

Фондацията работи с партньори – специализирани центрове за лечение и рехабилитация – специализираната болница за лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа “Св. София”, Медицински център за извънболнична медицинска помощ по детски болести, Медицински център “Деца с проблеми в развитието” и др.

През 2012 г. Фондация “Помощ за благотворителността в България” очаква да финансира лечението и рехабилитацията на повече от 200 деца от цялата страна, за което ще са необходими 170 000 лева.

Избери, за да помогнеш!