28.06.2013

Градската библиотека в Асеновград открива забавна лятна работа с деца

/News.Plovdiv24.bg, 27.06.2013 г./

Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград открива забавна лятна работа с деца на 02.07.2013 г. във фоайето на сградата. Заниманията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 10.00 ч. до 12.00 ч. и ще продължат до 5.09.2013 г.Децата, които желаят да посещават лятната програма ще участват в инициативите: "Четенето е лесно и приятно", "Опознай родния си град", "Творческа работилница", "Искам всичко да зная"-срещи и дискусии със специалисти от различни професии и ролеви игри.

И това лято ще се провежда безплатен курс по английски език с преподавател Кристина Халумис при следния график:
І-ва група (деца от 2-ри и 3-ти клас) от 16.00ч. до 17.00ч. всяка сряда и четвъртък;
ІІ-ра група (деца от 4-ти и 5-ти клас) от 17.00ч. до 18.00ч. в същите дни.

Библиотечният екип се стреми да формира у най-малките посетители навици за четене, като работи по проект "Вълшебната стая", реализиран от Българска библиотечно-информационна асоциация (ББИА), с подкрепа на кампанията "Избери, за да помогнеш" на Райфайзенбанк. Идеята е, чрез обособяване на библиотечен кът за стимулиране на ранното детско развитие, да бъде провокиран интересът на децата към общуването с книгите като доказан начин за успешна предучилищна подготовка и за пълноценно личностно развитие.

Най-мотивираните участници в Библиотечния център за работа с доброволци ще се включат в обучителни курсове по следните теми: Общуване и работа в екип; Интервю; Филм-сценарий, роли; Работа с камера, звук и монтаж; Лидери.

Статията е достъпна тук