27.12.2012

Младите с увреждания не трябва да живеят в изолация

/Трета възраст, 27.12.2012 г./

Сдружение "Общество за всички" е изградило Комплекс за социални услуги за деца с увреждания в с. Дълбок дол, общ. Троян. Младежите от него са получили свидетелства за чираци и калфи в специалностите иконопис, живопис, керамика и сладкарство и изработват различни сувенири. Понастоящем те учат в Национална гимназия по приложно изкуство "Проф. В. Колев". Чрез дарителската кампания на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш" се търси финансиране за изграждане на арт център "Надежда за всички" в София, в който младежи с увреждания от цялата страна да имат възможност да излагат своите занаятчийски произведения.
Дарете чрез SMS с текст DMS DALBOKDOL на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори. Цената за един SMS е 1.20 лв. с ДДС.

• • •

Асоциация "И нас ни има" е създадена от родители и настойници на деца и младежи с трай-
ни физически и ментални увреждания. Тя изгради дневен център за млади хора с увреждания в София в предоставено под наем помещение от Столична община. Трудовата терапия включва занимания по готварство, градинарство, създаване на битови умения. Центърът се финансира от проекти, спонсори и минимални такси от бенефициентите, а необходимата сума за месечна издръжка е 8000 лева. Да го подпомогнат са избрали служители на Райфайзенбанк, като за всяко тяхно дарение банката ще добави по 100 лева. Можете да го подпомогнете и вие, като дарите чрез SMS с текст DMS INASNIIMA на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори. Цената за един SMS е 1.20 лв. с ДДС.
За четвърта година Райфайзенбанк провежда дарителската кампания "Избери, за да помогнеш", на която и в. "Трета възраст" е медиен партньор. Повече за проектите и за начините да се направи дарение можете да научите на интернет страницата на кампанията www.izberi.rbb.bg.