22.12.2012

Събират пари за сираци

/в. Труд, 22.12.2012 г./   

Дарителска акция в подкрепа на децата на военнослужещи от Българската армия, загинали при изпълнение на служебния си дълг, организира Райфайзенбанк. Акцията е част от кампанията на трезора „Избери, за да помогнеш". Към дарения, направени от нейни служители, банката добавя по 100 лв. Кампанията подпомага проекти в областта на здравеопазването, социалните дейности, културата и образованието и опазването на околната среда.
Подпомагането на децата на военнослужещите става чрез дарение по банкова сметка в Първа инвестиционна банка : IBAN: BG76FINV91501215262579 и BIC:FINVBGSF. Титуляр на сметката е фондация „Деца на Българската армия". Тя съществува от 7 години и в нея всеки месец служители на Министерството на отбраната заделят собствени средства.
„Дори и минимална помощ от 1 или 2 лв., но превеждана ежемесечно, е достатъчна, за да могат децата да получават помощ всеки месец, а не само на големи празници", изтъкват от фондацията, финансирането е в полза на 74 деца. Целта е те да водят пълноценен начин на живот и да имат същите условия и възможности, както всички свои връстници.