20.06.2013

Как продължава животът на едно момиче след дома за сираци?

Запознайте се с истинската история на Гинка. В репортаж на bTV за предаването „Преди обед”  тя разказва как продължава животът й след дома за сираци и как намира сили, и вяра да продължи напред.

Детето е изоставено, когато е на 7 години и оттогава живее по домове за деца. В 6-ти клас е настанена в дом от семеен тип, където намира среда близка до семейната, грижат се за нея, възпитават я и я учат на най-важното – да заляга над уроците. Предстои да кандидатства в университет. Мечтае за семейство, жилище и финансова стабилност.

През 2012 година в дарителската кампания на Райфайзенбанк е включен семейния дом, в който Гинка прекарва 3 от най-хубавите години в живота си - Малък семеен дом за изоставени деца към фондация "Агапедия-България". В него  живеят деца на възраст 7-15 години, за които денонощно се грижат възпитатели и социален работник. По време на активната дарителска кампания беше събрана необходимата сума за издръжката на дома за половин година.

Към добрата кауза се присъединяват популярни лица, които допълнително допринасят за популяризирането й. Тази година към нея се присъедини изпълнителят Калин Вельов, който дари на дарителската кампания най-новата си песен „ТИ”. Можете да я чуете тук: http://youtu.be/T51bbNX0zro

Източник: btv.bg