Инструменти
Здравни проекти

Прозорец към иновативното лечение на деца с урологични проблеми

Болница Пирогов

 

Отделението по детска урология е уникално за своята същност за България и е единственото отделение в страната, в което се лекуват  деца с урологични заболявания и травми на пикочната система. Тук се извършват първични и консултантски прегледи, както и високоспециализирани изследвания по детска урология.  Отделението по детска урология е сертифицирано с най-високото ниво на компетентност на Министерство на здравеопазването.

За да бъдат въведени съвременните стандарти в ендоскопската хирургия при деца с урологични проблеми, е необходимо да бъде закупена високоспециализирана камера, която не е налична на територията на България. Това ще даде възможност за лечение на  всички вродени заболявания и малформации на пикочния мехур, бъбреците, уретерите и ще могат да бъдат осигурени  изследвания и лечение в клиниката, с което ще се подобри диагностиката, лечението и контрола на заболяването. Така няма да се налага семействата на деца с подобни проблеми да пътуват до Европа и Америка, за да лекуват децата.

Детската урология се занимава с около 30% от всички вродени аномалии в детска възраст. Към тези заболявания влизат и:
-    Малформации на уретрата, пикочния мехур, уретерите и бъбреците (задни уретрални клапи, , везикоуретероранален рефлукс, хидронефроза и мегауретери) 
-    Бъбречно-каменната болест, при която лекарите наблюдават тенденция на увеличение на заболеваемоста с промяна на възрастовата граница. През последните са засегнати и много малки деца, включително под 2-годишна възраст.

Ендоскопските методики, включващи най-съвременното поведение, предвиждат  премахването на камъните  да се реализира през естествените отвори на тялото (уретрата) и без нарушаване на целостта на тялото, като по този начин лечебният процес е с намален травматизъм, по-бърз възстановителен период и снижен риск за инфекция . 

Избери, за да помогнеш!

Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: УМБАЛСМ "ПИРОГОВ"

IBAN: BG08CECB97901045159907

BIC: CECBBGSF

При банка: Централна Кооперативна Банка

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

С дарителски SMS

к

 

Медийни партньори

Партньори