Инструменти
Здравни проекти

Помощ за белия дроб

Клиника по пулмология - Военномедицинска академия (ВМА)

 

Клиниката по пневмология и фтизиатрия към ВМА осъществява съвременна диагностика и лечение на белодробните заболявания. От преминалите около 350 пациента, диагностицирани с Covid-19, поне 30% развиват усложнения и се нуждаят от неинвазивна вентилация - съвременен метод, чрез който може да се избегне интубацията на пациента, която се свързва със значително повишена смъртност. Голяма част от тях, особено тези с придружаващи хронични белодробни състояния се нуждаят от кислород във висок дебит, а при недостатъчно повлияване – и от подпомагане на дихателната и вентилаторната функция чрез неинвазивна вентилация. 

До момента, Клиниката разполага с три такива апарата, които покриват едва до 7% от нуждаещите се хора. При наличие на по-голям брой апарати, биха могли да се лекуват повече пациенти, които, поради липса на апаратура, са насочвани към интензивно отделение за инвазивна вентилация, с повишен риск от смъртен изход. 

С осъществяването на проекта, ще бъде подпомогнато осигуряването на апарати за неивназивна вентилация, с еднократен консуматив.

Избери, за да помогнеш!

Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: ВМА

IBAN: BG88RZBB91551033377706

BIC: RZBBBGSF

При банка: Райфайзенбанк

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

С дарителски SMS

б

 

Медийни партньори

Партньори