Инструменти
Здравни проекти

Хирургично лечение на вродените аномалии при деца от 0 до 18 г.

УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив

 

Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив има вековна традиция. Тя е приемник на разкритата веднага след Освобождението през 1879 г. болница на червено-кръстната организация „Св. Пантелеймон“ – първото крупно болнично заведение в южно-българския регион. По-късно болницата е преобразувана в държавна болница и като такава битува в съзнанието на голяма част от населението и до сега. От 1945 г. болничната база е обявена за факултетска болница, база за клинично обучение на медицинските кадри към новоразкрития медицински факултет при Пловдивския университет. Тези традиции са създавани дълги години от десетки дейци на българската медицинска наука и образование, като лечители, учени и педагози, оставили своя дълбока диря с високия си професионализъм.

Клиниката по Детска хирургия е първото в България специализирано детско хирургическо отделение, създадено през 1952 г., където се извършва планово и спешно хирургическо лечение на деца от 0 до 18 г., както и прием в условията на непрекъсната спешност. Клиниката има международни контакти с известни световни центрове в областта на детската хирургия и е републиканско консултативно звено за Южна България, като оказва методична и консултативна дейност безотказно.

Годишно в Клиниката по Детска хирургия се лекуват и оперират до 3 400 деца, 30% от тях с вродени аномалии. Основни направления в работата на клиниката е неонаталната хирургия, ано-ректалните аномалии, аномалии на белия дроб, аномалии на гастроинтестиналния тракт и други. В Клиниката по Детска хирургия се оперират различни тумори в детската възраст, като сътрудничеството с детската онкохематология обезпечава мултидисциплинарния подход при онкоболните деца. С дарените средства ще бъде закупена апаратура за миниинвазивна хирургия при новородени, като децата не само се ще се оперират в клиниката, но и ще се проследяват в годините, а родителите ще имат 24-часова възможност за осъществяване на професионални консултации с персонала.

От 20 години към Клиниката е създадено и Интензивно отделение, където работят високо специализирани детски анестезиолози, осигуряващи 24-часова реанимационна и интензивна помощ на хирургично болните деца. Това отделение и перфектната работа, както в него, така и в цялата клиника, предопределя отличните резултати от оперативното лечение на децата. С гордост за България, тук резултатите са съпоставими със световните постижения в тази насока.

Избери, за да помогнеш!

Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: УМБАЛ Св. Георги ЕАД

IBAN: BG59UNCR75271054808124

BIC: UNCRBGSF

При банка: Уникредит Булбанк

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

С дарителски SMS

Дарете чрез SMS с текст DMS ANOMALII на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори.

• За абонати по договор с Telenor, Vivacom и A1 цената на 1 sms е 1 лв.
• За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

 

Медийни партньори

Партньори