Инструменти
Здравни проекти

Бъбреците предпочитат да са здрави

Клиника по нефрология Александровска Болница - София

 

По последни данни и поради редица фактори, сред българското население се наблюдава ръст на бъбречните заболявания, а възрастовите граници на зесегнатите непрекъснато се снижават. В същото време, съществува известен дефицит в здравната култура на обществото за превенция и рехабилитация на бъбречните заболявания. Поради липса на адекватна профилактика пациентите търсят лечение твърде късно и възможностите за радикално подобряване на състоянието им драстично намаляват. Най-застрашени от нарушения в бъбречните функции са страдащите от артериална хипертония и захарен диабет, пациентите с повишен холестерол, възрастовата група над 60 години, фамилно обременените. Не на последно място – страдащите от абдоминален тип затлъстяване, с мастни натрупвания по корема.

Проектът „Бъбреците предпочитат да са здрави“ ще обхване граждани от отдалечени региони на страната, които ще преминат през пълен комплекс от изследвания: изследване на пълна кръвна картина, измерване на серумен креатинин и оценка на бъбречната функция, измерване на кръвната захар, при необходимост и гликиран хемоглобин, изследване на прясна урина и стиксова проба за белтък в урината. По преценка ще се прави изследване за микроалбуминурия при рискови групи пациенти, измерване на кръвното налягане и абдоминална ехография, която включва и оглед на простатната жлеза при мъже.

Профилактичните прегледи ще се провеждат през м. март, по повод Световния ден за борба с бъбречните заболявания – 14 март, под наслов „Здрави бъбреци – за всеки и навсякъде”.

Избери, за да помогнеш!

Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: УМБАЛ АЛЕКСАНДРОВСКА

IBAN: BG54TTBB94001526873019

BIC: TTBBBGSF

При банка: Сосиете Женерал Експресбанк

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

С дарителски SMS

Дарете чрез SMS с текст DMS BABREK на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори.

• За абонати по договор с Telenor, Vivacom и A1 цената на 1 sms е 1 лв.
• За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

 

Медийни партньори

Партньори