Инструменти
Здравни проекти

Здравни проекти

Водени от убеждението, че грижата за майката и детето трябва да започне още от момента на бременността, тази година един от акцентите в сферата е майчино и детско здраве. За да бъдат обхванати и възрастните хора, другият акцент е превенция на хроничните незаразни болести, тъй като навременно диагностицирани, те са напълно лечими.

Проекти

Българската Коледа 2018

Благотворителната инициатива „Българската Коледа“ е в помощ на нуждаещи се от лечение български деца. Кампанията се провежда под патронажа на Президента на Републиката, неизменно от 2003 г. до сега.

Виж още

Предотврати преждевременното раждане

Пренаталната диагностика е пряко свързана с откриването на възможни рискове на бременността – както за майката, така и за детето. Тя е от изключително значение при медико-генетичното консултиране, тъй като дава възможност още по време на бременността да се диагностицират много сериозни генетични нарушения и аномалии.

Виж още

Хирургично лечение на вродените аномалии при деца от 0 до 18 г.

Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив има вековна традиция. Тя е приемник на разкритата веднага след Освобождението през 1879 г. болница на червено-кръстната организация „Св. Пантелеймон“ – първото крупно болнично заведение в южно-българския регион.

Виж още

Бъбреците предпочитат да са здрави

По последни данни и поради редица фактори, сред българското население се наблюдава ръст на бъбречните заболявания, а възрастовите граници на зесегнатите непрекъснато се снижават. В същото време, съществува известен дефицит в здравната култура на обществото за превенция и рехабилитация на бъбречните заболявания.

Виж още

Остани буден на пътя

Сънната апнея представлява отпускане на мускулатурата на горните дихателни пътища по време на сън, вследствие на което се затруднява дишането. Милиони хора по света страдат от хъркане, но това на пръв поглед нормално и безобидно състояние може да има много неприятни последствия и нежелани промени в организма.

Виж още

Онкологичен скрининг в малките населени места

Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване с най-висока смъртност. Той е лечим, но само ако се открие рано. Предпоставка за ранното му откриване е периодичното извършване на профилактични прегледи при специалист мамолог.

Виж още

Медийни партньори

Партньори