Инструменти
Социални проекти

Усмивка под дъгата

Детска градина „Слънчице“, гр. Мездра

 

Детска градина „Слънчице“, гр. Мездра, е авторска детска градина, насочена към формирането на ценностно-ориентирано поведение чрез стимулиране на емоционалната интелигентност на децата. Разположена е в крайната западна част на град Мездра, отдалечена от шума на градската среда и обградена от широколистни и иглолистни дървета, декоративни храсти и цветя. Това дава възможност за пряк и непосредствен контакт на децата с природата.

Проектът „Усмивка под дъгата“ е насочен към развиване на емоционални компетентности при децата още от предучилищна възраст. Екипът на детската градина вярва в малките герои и заедно с тях рисува мечти, вяра, усмивки, защото знае, че там, в малките ръце, е целият свят.

Нека подарим приказката за всички наши герои, плахи, смели, талантливи и винаги устремени към нас с големите си детски, търсещи очи. Вярваме в равния старт, в правата на всяко дете, затова е и нашата борба, за тях, нашите бъдещи герои. Вярваме, че с много търпение и любов можем да се справим със специфичните трудности  при децата. А всеки малък герой има нужда от своята приказка, от магия в длан, вълшебства по никое време, пътеки в снега, размах на крилете, безстрашни приятели и любов, много любов. Всеки малък герой има своя история и път. И дори без да подозира пише собствената си приказка. Всеки ден.

Целта на проекта е да бъде оказана обща личностна подкрепа на 56 деца в неравностойно положение със сензорни, говорни, социални и други проблеми, чрез разпознаване на емоциите и развиване на емоционални компетентности. В процеса на реализиране на проекта ще се оборудва стая „Усмивка под дъгата“, в която ще се провеждат ситуации, игри и забавления за разпознаване и демонстриране на емоции, антистрес упражнения и комплекс упражнения за справяне с агресията, развиване на сетивата, драматизации, арт ателие, предлагащо дейности за деца и родители за предаване на социален опит чрез изкуството.

Стаята „Усмивка под дъгата“ ще бъде мястото, където родителите ще могат да вземат участие в игрите, заедно със своите деца. Без етикети и без напрежение. За да направим заедно света прекрасен и да напишем своята приказка за доброто, за толерантността и за обичта, без която не можем.

Избери, за да помогнеш!

Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: Детска градина Слънчице

IBAN: BG46STSA93003123417401

BIC: STSABGSF

При банка: ДСК

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

С дарителски SMS

Дарете чрез SMS с текст DMS MEZDRA на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори.

  • За абонати по договор с Telenor, Vivacom и A1 цената на 1 sms е 1 лв.
  • За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Истински истории

Светът е прекрасен, защото те има

Детска градина "Слънчице", Мездра, ще обособи кът за деца със специални образователни потребности. За децата в риск разказва ресурсен учител.

Какво е да си дете в риск!? За децата от уязвими групи известният писател Чарлз Дикенс споделя: “В своите мал...

 

Медийни партньори

Партньори