Инструменти
Социални проекти

Шанс за всяко дете

Фондация П.У.Л.С.

 

2,2  милиарда са децата по света. За съжаление, 1 милиард от тях в световен мащаб са преживели физическо, сексуално и емоционално насилие. Насилието над деца включва всички форми, независимо дали са извършени от родители или други авторитети, връстници или непознати. По данни на граждански организации от 2014 г. всяко трето дете в България страда от различни форми на злоупотреба. 

Често пъти децата, пострадали от насилие са уязвими към отключването на различни психични заболявания. 
Фондация „П.У.Л.С.“ е организация с 20- годишен опит в подкрепата на пострадали от насилие и развиването на превантивни програми, като годишно работи с над 100 пострадали деца. Фондацията планира създаването и оборудването на специално място за обучение в сградата – индивидуално и групово, за отдих и игри на деца, засегнати от насилие. Предвижда се и изграждане на съоръжения за улеснен достъп на хора с увреждания.
В програмата ще бъдат включени занимания с различни специалисти – психолози, логопеди, социални работници и педагози за преодоляване на дефицити в развитието на децата и подобряване на социалните, емоционални и когнитивни умения. Основната залегнала философия в програмата е „учене, чрез преживяване“ и ненасилствена комуникация.
Участието в програмата би допринесло за усвояването на редица социални умения, нови отношения с другите, базирани на здрави емоционални взаимоотношения и преодоляване на психичното страдание на децата.
Програмата ще има различна продължителност, в зависимост от индивидуалните нужди на децата. В различни периоди децата ще получават отличия, които да ги стимулират в следващите активности.
Предвиждаме в първите 6 месеца програмата да достигне до над 60 деца. Изграждането на пространството ще бъде предпоставка за дългосрочно и устойчиво предоставяне на услуга за деца в област Перник.
Реализирането на проект “Шанс за всяко дете” ще създаде пространство, в което децата ще могат да учат, играят, общуват позитивно и придобиват нови знания и умения за себе си и другите, базирани на здрави емоционални взаимоотношения и ненасилствена комуникация. 
Изграждането на пространството ще даде възможност деца, засегнати от насилие, с психично страдание да получат достъп до висококачествени услуги и специалисти, които да ограничат или предотвратят задълбочаването на травмите и заболяванията им.

Заедно можем да предотвратим насилието над деца!
Подкрепете ни, за да дадем шанс на децата за живот без насилие и психично страдание. 
Няма нищо по-хубаво на този свят от усмивката и щастието в очите на едно дете!

Избери, за да помогнеш!


Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: Фондация "П.У.Л.С."

IBAN: BG54UNCR96601084291413

BIC: UNCRBGSF

При банка: Уникредит Булбанк

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

 

Медийни партньори

Партньори