Инструменти
Социални проекти

Помощ за Украйна

Райфайзенбанк България

 

Водени от нашите основни ценности за взаимопомощ и солидарност откриваме дарителската кампания на „Избери, за да помогнеш“ по-рано от планираното през 2022 г. 
Днес няколко милиона възрастни и деца, част от които пристигнаха и продължават да пристигат в България, останаха без дома си, без близките си, без елементарни условия за живот. Ние не можем да ги оставим и без надежда, че доброто побеждава там, където човечността е жива.

Благотворителната кампания „Избери, за да помогнеш” 2022 ще помогне на засегнатите от войната в Украйна – хората в спешна нужда от подслон, дрехи и продукти от първа необходимост, както и на тези, които търсят спасение в България.

Каним ви заедно да подадем ръка на хората в нужда и заедно да преминем през това изпитание!

Вярваме, че заедно можем да помогнем на хората, които преживяват ужаса на войната, липсата на дома и раздялата с най-близките!

Вашето дарение, както и сумата, събрана от служителите и банката, ще бъдат разпределени поравно между три организации, които активно работят за овладяване на хуманитарната криза с бежанците от Украйна:

Какво постигнахме до момента?

Малко след началото на войната в Украйна проведохме първата част от извънредното 14-ото издание на благотворителната ни инициатива „Избери, за да помогнеш“, за да помогнем на засегнатите в Украйна и бежанците пристигнали в България.

За по-малко от месец със средства на служителите на банката и широката общественост събрахме 137 373 лв. за хората в спешна нужда от подслон, дрехи и продукти от първа необходимост. Към даренията на служителите банката добави още 100 000 лв.

Общата сума бе разделена поравно между трите организации:

  • Български червен кръст 
  • Каритас България 
  • Фондация "Х. Степич – Благотворителност за ЦИЕ"

Поради интереса към кампанията и нарастващата нужда от хуманитарна помощ за Украйна, кампанията “Избери, за да помогнеш” продължава и всеки може да се включи с дарение. 

Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: Райфайзенбанк България

IBAN: BG88RZBB91551033377706

BIC: RZBBBGSF

При банка: Райфайзенбанк България

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

 

Медийни партньори

Партньори