Инструменти
Социални проекти

Опознай света без страх!

SOS Детски селища България

 

Сдружение „SOS Детски селища България“ е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. Започва дейността си в България от 1990 г. и в продължение на повече от четвърт век сдружението осигурява семейство и здравословна среда за развитие и израстване на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят закрилата на своите родители. Сдружението предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството и активно се застъпва за правата на децата и младежите.

Една от програмите, които осъществява сдружението - "Защитно поведение", активно работи за придобиването на умения от децата, за да предприемат сами защитни действия и да потърсят подкрепата на доверени хора. Това са умения, които стават все по-необходими на децата и младежите, които прекарват голяма част от времето си в онлайн среда. Груповите занимания имат за цел да формират умение за разпознаване на всяка ситуация, в която се чувстват притеснени или несигурни, като например чувството на стрес, тормоз или заплаха. 

С финансирането на Програмата „Защитно поведение“, ще бъде осигурено обучението на общо 300 деца и младежи - 150 деца от семейства, които се подпомагат през SOS Центровете за обществена подкрепа в Перник, Велико Търново и Габрово, както и деца, настанени в SOS приемна грижа (София, Перник, SOS детско селище Трявна ) и 150 деца от училище в София, с което организацията има изградени партньорски отношения. 

Избери, за да помогнеш!

Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: SOS Детски селища България

IBAN: BG76RZBB91551060353913

BIC: RZBBBGSF

При банка: Райфайзенбанк България

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш!

 

Медийни партньори

Партньори