Инструменти
Социални проекти

Надежда, вяра и достойнство за възрастните хора

Каритас България

 

„Каритас България” е нестопанска организация, която вече 19 години осъществява социална дейност в подкрепа на една от най-уязвими групи хора от обществото - възрастните хора.

Голяма част от тях са с недостатъчни доходи и не са в състояние да покриват ежедневните си нужди от храна, лекарства, отопление...Повечето - над 65 години, са с влошено здраве, страдат от сериозни заболявания и състоянието им изисква осигуряването на комплексни медико-социални грижи. 

С финансирането ще бъдат подпомогнати възрастни от 13 села и градове, в областите Плевен, Враца, Русе, Бургас, Пловдив и София. За да облекчат ежедневието им, медицинските сестри и социалните помощници - често пъти единствените им посетители, ще продължат да им осигуряват професионални здравни и социални грижи, внимание и разбиране в домовете им, а с това и сигурност, че могат да изживеят старините си достойно. Освен с професионални грижи за тяхната хигиена и здраве, сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастния човек с топлото си и приятелско отношение, с което отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и нелеки дни на старостта му.  

Услугата на „Каритас“ помага на възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са сами в трудностите, които изпитват, и че има хора, на които могат да разчитат.

Избери, за да помогнеш!

Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: Каритас България

IBAN: BG71RZBB91551060169315

BIC: RZBBBGSF

При банка: Райфайзенбанк България

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

 

Медийни партньори

Партньори