Инструменти
Социални проекти

Моят дом е моята крепост

Конкордия България

 


Център за настаняване от семеен тип за деца „Детска къща КОНКОРДИЯ“ е резидентна социална услуга, разкрита от фондация „Конкордия България“ през 2014 г. на база реално установени нужди на деца, подкрепяни от екипа на фондацията в рамките на други услуги и проекти. Към момента в къщата живеят 12 деца на възраст между 7 и 14 г., 6 момчета и 6 момичета, при които са изчерпани възможностите да бъдат отглеждани от биологичните си семейства и чието настаняване в социалната услуга е извършено от компетентен Отдел „Закрила на детето“ или потвърдено от съда. 

Всички деца имат различна съдба и история, общото е, че живеят под един покрив и под грижата на нашия екип, който полага целенасочени усилия да им осигури пълноценно детство. 

„Детска къща КОНКОРДИЯ“ се намира в гр. Божурище – в триетажна къща под наем, достатъчно голяма и отговаряща на условията за предоставяне на този тип социална услуга. Договорът за наем е дългосрочен с възможност за удължаване. Фондацията направи освежаване на къщата и редица подобрения преди децата да се нанесат там през есента на 2017 година. 

Децата са настанени в стаи по двама, имат работни кътове за подготовка на уроците си и самостоятелни занимания. Разполагат и с голяма дневна, където всички могат да се събират и общуват. 

Всички деца посещават училище (в кв. Люлин и в гр. Божурище), а най-голяма част от лятната ваканция прекарват у  дома, затова е съществено домът да е приятен и уютен. Чрез осигуряването на различни изнесени и разнообразни дейности в къщата и извън нея екипът на „Конкордия“ се стреми да осигури добри условия за живот и развитие на децата, които отглеждаме.   

В момента търсим подкрепа за подобряване на материалната база в къщата – ремонт на две от баните, както и за обособяването на дневната като кът за игра и свободно време – подмяна и допълване на мебелировката – като общата цел е създаване на предразполагащи условия и такива за разгръщане на детския потенциал..

Уреденото пространство в дома е важно и във връзка с доброто психично и емоционално развитие на децата. Комфортът в санитарните помещения спомага при устойчивото  изграждане на хигиените навици на децата, а приятно обзаведената дневна ще предразполага за забавни игри и разговори, и всичко това е пряко свързано с възпитанието на децата, които растат в детската къща.

Ние не сме институция. Стремим се да сме професионалисти, но и да не губим човешкия си облик и влагаме сърце в работата си с децата, без да прескачаме границите на професионалната етика. За нас е важно да осигурим на децата, за които се грижим, възможност за истинско детство, богата на стимули социална среда, така че да израснат като хора със знания и умения, самочуствие и готовност за самостоятелен живот.

Избери, за да помогнеш!
 

Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: КОНКОРДИЯ БЪЛГАРИЯ

IBAN: BG15RZBB91551060688012

BIC: RZBBBGSF

При банка: Райфайзенбанк България

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

С дарителски SMS

Дарете чрез SMS с текст DMS CONCORDIA на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори.

  • За абонати по договор с Telenor, Vivacom и A1 цената на 1 sms е 1 лв.
  • За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Истински истории

А. е момче на 8 години

За малкия А. светът е вълшебен, изпълнен с много игри и възможности за пакости.

 

Медийни партньори

Партньори