Инструменти
Социални проекти

Баскетбол без граници, баскетбол за всички

Сдружение "Черно Море Тича", гр. Варна

 

Баскетбол с инвалидни колички е параолимпийски спорт, един от най-практикуваните от хората в неравностойно положение. В световната организация участват 82 държави, като броят им нараства с всяка изминала година, а според неофициалната статистика над 100,000 души практикуват баскетбол с инвалидни колички за забавление, за поддържане на добра форма, както и професионално. Спортът помага за интеграцията им и ги прави пълноценни в тяхното пълно с препятствие ежедневие.

Тренировките по баскетбол в инвалидни колички са от незаменима рехабилитационна помощ на спортуващите. Макар че уврежданията при всеки един състезател са различни, спортът развива раменния пояс, укрепва коремната преса и мускулите на  кръста, развива движението на ръцете. По време на тренировка работят всички мускулни групи от врата до кръста, а играта повишава гъвкавостта, сръчността, точността, силата и издръжливостта. Играчите овладяват до съвършенство придвижването с инвалидни колички – нещо, което при обичайната рехабилитация не може да се постигне.

Баскетболът на колички във Варна има вече почти 10-годишна история, като във времето са преодолявани различни трудности. Добрата техническа обезпеченост в този така интригуващ и атрактивен спорт предоставя възможност за по-пълноценно представяне на всеки състезател. Ето защо всяка количка се прави строго индивидуално за всеки отделен състезател, като се вземат предвид неговите индивидуални възможности и ограничения в движенията. Тази персонализация, както и липсата на български производител, прави количките скъпи и недостъпни за голяма част от желаещите да спортуват.

Избери, за да помогнеш!

Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: Сдружение "Черно Море Тича"

IBAN: BG23STSA93000023895917

BIC: STSABGSF

При банка: Банка ДСК

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

 

Медийни партньори

Партньори