Инструменти
Култура и образование

Буквар за пораснали

Фондация "КОНКОРДИЯ България"

 

Фондация Конкордия България повече от 10 години помага на най-нуждаещите се. Ние водим хората към достоен самостоятелен живот не само чрез социална подкрепа, но и чрез различни  образователни инициативи, насочени към конкретни проблеми. Една от тях е проектът „Буквар за пораснали“ . 

С този проект целим да помогнем на родители от „невидимите“ групи – маргинализирани общности, които са социално изолирани и за които училището е далечен спомен, потънал дълбоко в злободневието. Чрез социални проекти и директната мобилна работа на терен, вече сме установили доверителна връзка с родителите и сме видяли, че те имат нужда от нашата подкрепа в образователен аспект. Много от тях са ни споделяли, че макар и да са посещавали училище, те не могат да пишат и смятат правилно. Те дори казват, че имат желание да помогнат на децата си с домашните в училище, но не могат.

С ограмотителните групи,  в които ще участват родители, се насочваме към цялостно разрешение на един комплексен проблем. Образователните групи в проекта „Буквар за пораснали“ имат за цел да дадат реалните знания и умения, които родителите би трябвало да имат по документи за завършено образование. Давайки възможност за добиване на базова езикова и математическа грамостност, ние ще подобрим стандарта на живот както на родителие, така и на техните деца. Ще превърнем образованието от самоцелно начинание в една семейна ценност и възможност за укрепване на връзката дете-родител-училище. 

Образованието е ключ към един по-добър живот във всичките му аспекти – личен, социален и кариерен. Личностното развитие на всеки един човек се обуславя не само от желанието, но и от възможностите на всеки един човек. С ограмотителните групи ще дадем на родителите точно тази възможност за личностно израстване.  Подобрението на личния живот и капацитет има положително въздействие и върху социалния живот. Грамотността е пряко свързана с уменията ни да общуваме ползотворно, а все пак „човекът е социално животно“. Не на последно място поставяме и новите кариерни хоризонти, които ще се разкрият за родителите, когато тяхното образователно ниво се повиши.

Макар и да не сме образователна институция, ние сме професионалисти, на които нашите потребители се доверяват. Те знаят, че ние вървим заедно с тях в радостните и не чак толкова радостните моменти и винаги сме готови да ги подкрепим в начинанията им. Когато подкрепяте проектът „Буквар за пораснали“, вие подкрепяте една кауза за по-добро образование и по-добър начин на живот сред родители и деца от най-нуждаещите се групи!

Избери, за да помогнеш!


Дари сега

С дебитна или кредитна карта

лв.
  • Visa
  • Verified by Visa
  • MasterCard
  • MasterCard Secure Code
*

С Райфайзен ОНЛАЙН за клиенти на Райфайзенбанк

лв.

С банков превод

Получател/Титуляр: Фондация "КОНКОРДИЯ България"

IBAN: BG15RZBB91551060688012

BIC: RZBBBGSF

При банка: Райфайзенбанк България

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

Истински истории

Момчето от Малашевци, което искаше да учи

Андрей е на 24 години. Той живее в столичния квартал Малашевци със семейството си – жена му и 5-годишното им дете. Те живеят в скромна кирпичена къща, където има ток, но няма вода. Андрей е поел отговорността за прехраната и поддържането на бита за нег...

 

Медийни партньори

Партньори