Как да дарим?

На официалната интернет страницата на кампанията можете да намерите пълния списък с инициативите и описание на конкретните проекти, включени в "ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ".

Всеки от Вас може да се включи в дарителската инициатива, като избере своята кауза, която да подкрепи. Дарените средства постъпват директно по сметката на организацията или институцията, чийто проект подкрепяте!
.
ДАРЕНИЕ ПО ИЗБРАН ОТ ВАС ПРОЕКТ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ:
•    чрез банков превод
•    чрез изпращане на дарителски SMS
или чрез следните допълнителни функционалности, които позволяват само с натискането на един бутон, да достъпите съответната сиситема и да направите дарение по най-лесния и удобен начин за избраната от Вас кауза:
•    през Райфайзен ОНЛАЙН - услугата за интернет банкиране на Райфайзенбанк
•    през Pay.dir.bg - системата за онлайн разплащания

Всяко направено дарение в рамките на кампанията ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ, независимо от начина за подкрепа, който изберете, отива директно по сметката на организацията или институцията, чийто проект сте избрали.

ДАРЕНИЕ ЧРЕЗ БАНКОВ ПРЕВОД
В края на описанието на всеки отделен проект, включен в кампанията Избери, за да помогнеш е посочена банкова информация, която е необходима за дарение чрез банков превод. Важно е при превод на средства да изписвате посоченото основание за плащане, за да е ясно, че дарението е в рамките на кампанията ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ.

ДАРЕНИЕ ЧРЕЗ ИЗПРАЩАНЕ НА ДАРИТЕЛСКИ SMS
DMS (Единен дарителски номер) е платформа за дарения чрез sms, в подкрепа на кампании за хора, на каузи и инициативи на организации и на институции.
В края на описанието на всеки отделен проект, включен в кампанията ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ, има информация за възможността да се дари чрез изпращане на SMS на единен дарителски номер 17 777 * За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.
Например: “DMS CARITAS”, където “CARITAS” е кодовата дума на избрания проект. Така дарението отива за проекта на Каритас България, за домашни грижи за възрастни, болни и самотни хора.
* Два от проектите - на SOS Детски селища и проектът Българската Коледа, включени в кампанията Избери, за да помогнеш имат собствени кратки номера за дарителски  SMS-и, които може да видите след описанието на съответния проект в izberi.rbb.bg.

КАК ДА НАПРАВЯ ДАРЕНИЕ ЧРЕЗ РАЙФАЙЗЕН ОНЛАЙН
В случай, че сте клиент на Райфайзенбанк и ползвате услугата за интернет банкиране Райфайзен ОНЛАЙН, това е най-удобният начин да подкрепите избраната от Вас кауза.
1.    В края на описанието на всеки отделен проект, включен в кампанията ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ, има бутон Дари с Райфайзен ОНЛАЙН
2.    След избор на бутона под описанието на избрания от Вас проект, сайтът Ви прехвърля на официалната страница на услугата Райфайзен ОНЛАЙН, където след като се идентифицирате с потребителско име и парола, автоматично се зарежда съответното платежно нареждане за превод в лева или към бюджета*, с попълнена информация за:
- името на бенефициента /организацията/
- сметката на бенефициента
- основанието на плащането – Избери, за да помогнеш
3.    Вие трябва да попълните единствено сумата, с която искате да подкрепите избрания проект и да укажете сметката, от която да се нареди преводът.
* Някои от проектите, например Българската Коледа, имат сметки като бюджетни организации – в този случай автоматично Ви се зарежда платежно нареждане за превод към бюджета.

КАК ДА НАПРАВЯ ДАРЕНИЕ ОНЛАЙН ЧРЕЗ ВИРТУАЛЕН ПОС НА РАЙФАЙЗЕНБАНК И СИСТЕМАТА PAY.DIR.BG
В случай, че  притежавате дебитна или кредитна карта, това е най-удобният начин да подкрепите избраната от Вас кауза.
1.    В края на описанието на всеки отделен проект, включен в кампанията ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ, има бутон Дари с PAY.DIR.BG
2.    След избор на бутона към избрания от Вас проект, ще бъдете пренасочени към системата за разплащания Pay.Dir.bg, където след регистрация можете да направите своето дарение, като за целта на страницата има подробни указания.
3.    В случай, че искате да направите онлайн дарение с дебитна карта БОРИКА/Маестро – банката издател на картата трябва да е разрешила тази възможност. За тази цел, за всички разплащания в интернет с карта БОРИКА/Маестро, е необходимо да регистрирате еднократно дебитната си карта на банкомат, с което ще получите 6-цифрен секретен код (ПИН). Регистрацията можете да направите на банкомат на Райфайзенбанк (България) ЕАД или друга банка с логото на БОРИКА, на който е осигурено съответно меню.
4.    Ако правите дарението с кредитна  карта Visa и MasterCard, не се изискват предварителни действия за регистрация на картата на банкомат, за да можете да извършвате електронни плащания.

Последователност на действията за регистриране на дебитна карта на АТМ:
   - поставете Вашата дебитна карта БОРИКА/Маестро в четеца на устройството;
   - от основното меню изберете “Други услуги”;
   - изберете “Плащане през Интернет”;
   - изберете “Секретен код на Борика”;
   - въведете Вашия ПИН код;
Устройството ще изпише “Секретният код е успешно генериран” и ще разпечата бележка, на която е изписан 6-цифрен секретен код на БОРИКА.Вземете Вашата карта и запазете бележката с генерирания код. С него можете да извършвате on-line плащания през интернет страници с платежни системи, осигурени от  Райфайзенбанк (България) ЕАД или други банки, които вече предлагат тази възможност, като следвате инструкциите за извършване на плащане.Секретният код на БОРИКА е валиден за неограничено време, докато по описания начин генерирате нов валиден код. Старият автоматично се деактивира.